Ti supre høstforslag: aktiviteter med barn

Her er noen kjekke tips til hva du kan finne på med barna i høst.

Mikroeventyr. Finn frem en gjennomsiktig bøtte, et forstørrelsesglass og en pinsett. Under steiner, stubber, bark og blader finnes en utrolig verden av biller, maur, tussetroll og andre småkryp som bare venter på å bli utforsket. Vis dem gjerne til mammaen din.

Sølepyttløp. Denne aktiviteten er totalt undervurdert. Du får god mosjon, og dessuten er det knallgøy! Ikke bry deg om at mamma og pappa må vaske og tørke klærne etterpå.

Søleløp

Papirflydrøm Lim sammen flere A4-ark med tape og lag et digert papirfly! Fargelegg flyet med dine yndlingsfarger. Gå opp på en stor haug og send flyet så langt du klarer! Husk: Idet du kaster flyet, må du ønske deg noe. Jo lenger flyet går, jo større er sjansen for at ønsket ditt går i oppfyllelse.

Svingekøye. Her trenger du to voksne. De holder i hver sin ende av en jervenduk eller et teppe, og svinger deg frem og tilbake i full fart! Knallgøy!

Svingekøye

Teltur. Bare si til mammaen din at du vil sove i telt. Hvis hun sier nei, så finn frem en kasserolle og lag en sang. Forslag til tekst: «Jeg vil på telttur. Jeg vil på telttur!» Syng dette i et monotont og skingrende toneleie, helt til hun finner frem teltet eller roper på pappa. Høsten er en fantastisk tid for å overnatte i telt. Du trenger ikke dra langt vekk heller. Det finnes mange fine plasser i nærområdet!

IMG_3257

Balansekunstner. Finn en lang stamme uten store greiner og balanser på den. Er det for enkelt å gå rett frem, så balanser baklengs eller sidelengs. Klarer du å bøye deg helt ned på én fot og plukke opp en kvist mens du balanserer?

Sjokobanan. Det er superdigg! Del en banan på langs, stapp en sjokoladebit inni. Dekk bananen med aluminiumsfolie og legg den på bålet til bananen er myk. Bruk en skje til å spise med. Nam nam!

Sklibrett. En bred planke eller et brett er det første du trenger. Og regntøy, selvsagt. Så må du finne en stor dam som ikke er for dyp. Legg brettet på den ene siden av dammen. Ta så lang løpefart du bare orker og hopp oppå brettet i fart. Så sklir du på brettet over dammen! Bare be pappa ha med ekstra klesskift.

Pil og bue. Finn en tynn, lang pinne som du kan bøye til en U. Bruk hyssing eller gamasjestrikk til å binde mellom endene på pinnen. Spikk en pil helt alene og fyr løs!

Kakao med marshmallows. Er dét lov? Ja, klart det er lov. Legg et par små marshmallows oppi kakaokruset og nyt drikken sammen med gode venner og familie. Nydelig!

(Teksten stod på trykk i Turboposten i oktober 2014)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s