Hjelp! Alene på tur med barn!

De er i overtall. De skriker. De vil ikke.
Hva gjør du når du er på tur med barn – helt alene??!
Min samboer studerer. Jeg har derfor ungene en del alene opp mot eksamnene hennes.
Det er veldig gøy, men kan også være en prøvelse.
Jeg har med andre ord gjort meg noen erfaringer, ofte dyrekjøpte, så her kommer noen tips til hvordan du kan bevæpne deg med triks før neste alenetur med barna.
Klar?
gutta
 
 HELST UTES ALENE-MED-BARN-TURTIPS
Senk ambisjonsnivået. På turer alene med barna er det greit å senke ambisjonsnivået noe. Mål suksess i antall timer ute, ikke antall kilometer. Turen trenger ikke være så lang.
Pakking. Ekstra klær og sitteunderlag er alltid med. Ha med deg nok drikke, mat og klær, slik at du unngår å snu etter kort tid.
Førstehjelpspakke. Essensiell, selv på korte turer. Man kan få kjøpt ulike typer førstehjelpssett, og kan selvsagt bygge det ut ved egne behov. Jeg har det alltid med meg, selv om jeg kun skal på en ettermiddagstur.
Tøm lageret. La ungene gå på do i forkant av turen. Det sparer deg for masse arbeid. Klassisk at de skal på do med en gang turen er startet, ikke sant?
Favorittbamsen. Har de en favorittleke som de absolutt skal ha med seg? Bare sjekk at slike “viktige” leker er med på tur. Du vil vel nødig snu etter to mil for å hente favorittbamsen.
Kjeks. Å ha en kjeksbit i nærheten er gull. Jeg pleier også ha fulle vannflasker med inn i bilen, for de vil alltid ha vann straks sikkerhetsbeltet er festet.
Selvhjelp. Jeg tror mange av oss foreldre gjør for mye for barna våre. De klarer faktisk veldig mye selv. Istedenfor hele tiden å hjelpe de med hver minste ting, så la de prøve selv. De behersker mer enn vi tror, og det blir en mer avslappende tur for deg.
Blodsukker. Det er du som mamma eller pappa som er turleder. Ergo må du fungere o-p-t-i-m-a-l-t med et “krevende turfølge”. Ta vare på deg selv: Spis godt i forkant og drikk underveis.
Aldri, aldri, aaaldri start på en lang motbakke med lavt blodsukker.
Alvorsprat. Jeg har noen ganger holdt en liten “alvorprat” i bilen med guttene før vi dra på tur alene. At jeg forventer at de skal oppføre seg, og høre på hva jeg sier. Noen ganger fungerer det faktisk.
Overraskelse. Har du noe du kan overraske barna med? Noe du kan gjemme bort, noe de må finne? Klistermerke, fotballkort, ballong. Hva som helst.
 Det er greit å ha et “trumfkort” å lokke med når motivasjonen deres er synkende.
“Jeg tror det er en skatt gjemt borte ved bålplassen. Skal vi gå dit og se?”
Det siste, og kanskje beste tipset: Ring en venn. Ahh, så mye enklere alt blir når man har noen å gå på tur sammen med. Og: Når barna har noen venner å gå på tur med.
Herlig!
Du har sikkert noen gode tips også? Del de gjerne! Jeg tar gjerne imot gode tips og triks
for fremtidige turer.

One thought on “Hjelp! Alene på tur med barn!

  1. Du har en god liste her, men Geocaching kan av og til være “skatten” som skal finnes. Jeg sjekker gjerne ut hvor det ligger cacher før vi går på tur, og så nevner jeg bare at vi må sjekke om det “tilfeldigvis” er en geocache i nærheten…

    Jeg liker også ulike kreative påfunn som driver turen fremover. 1. april et år plukket vi bananer som hang på trærne, en annen gang fant vi en pose boller under en bro. Den var satt ut av Bolletrollet, fordi det var Fastelaven. Eller vi går til Kaptein Sabeltann sitt utsiktspunkt, eller gjennom Det Hemmelige Landet.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s