10 tips for en mislykket skitur

Har du lyst på en skikkelig rævva skitur med barn? En sånn som er bånn i bøtta?

En tur som garanterer sutring og dårlig stemning?

Her er 10 tips som vil vaksinere både deg og barna for skiturer de neste 10 årene.

1. Bestem selv. Planlegg turen helt alene. Hvis barna har innspill og ønsker, ikke hør på dem! De kan jo ingenting. Dette er et godt utgangspunkt for en dårlig tur.

2. Nå toppen uansett. Mange sier det ikke betyr noe om man når toppen eller ikke. Feil. Visst pokker betyr det noe. Hvis man først går på tur skal man for svingende nå toppen. Ikke la såre barneføtter stanse turen. Slep de opp de siste bratte bakkene og du er garantert misnøye.

3. Husk å glemme sjokoladen. «Beklager, men jeg har glemt matpakken, kakao, kjeks, rosiner og sjokoladen igjen på kjøkkenbenken. Sorry, men sånn er livet..» Dette er et effektivt grep for omfattende misnøye hos barna. Vurder egen sikkerhet. Kan være lurt å trekke seg unna i tilfelle slag og spark.

4. Null pauser. Stemningen blir lett god under pauser, så pass på å droppe denslags. Kjør jevnt, fort og hardt. Glem militærets tommelfingerregel om 50 minutters gange og 10 minutters pause. Legg ned forbud mot å utforske dyrespor.

Du må aldri stoppe opp og beundre en vakker vinterelv som dette, for det blir lett en positiv opplevelse for barna.

Du må aldri stoppe opp og beundre en vakker vinterelv som dette, for det blir lett en positiv opplevelse for barna.

5. Kle på barna for mye klær. Minst fem lag med ull og dunjakke gjør susen. Det garanterer overopphetede, sure og tverre barn.

6. Dropp all lek og moro. Vi skal gå på tur for å komme frem, ikke for å ha det kjekt. Hvis noen prøver seg på lek, gode historier, eller har andre innfall, så sett foten ned for slikt med en gang. Ta det ved roten, ellers vil det bare utvikle seg til å bli skikkelig koselig.

For at en tur skal bli mislykket, så må unngå lek og mase mye på barna.

For at en tur skal bli mislykket, så anbefales bakglatte ski, ingen latter og masse masing på barna.

7. Sørg for bakglatte ski. Feller er en uting. Skismøring er for pyser. Styrke og karakter bygges i motbakker med bakglatte ski. Det bør barna egentlig sette pris på. De bør takke deg.

8. Ta med minimalt med utstyr. Dette bør du droppe å ha med: Ekstra klær, liggeunderlag, spade, førstehjelpsutstyr, reparasjonssett (Leatherman, strikk, gaffatape, taustump etc), skibriller, dorull, antibac og kart & kompass.

9. Mas mye. Masing er et effektivt virkemiddel som garanterer dårlig stemning, misnøye og frustrasjon. Jo høyere opp i toneskalaen du går, jo mer effektiv er maset.

10. Utfør oppdrag uansett. Det kan blåse opp, det kan skje skader, barna kan ha seriøse problemer med utstyret. Ikke la dette påvirke turen på noen som helst måte. Utfør oppdraget uansett konsekvenser!

Det gjør ingenting om barnet ikke klarer å holde følge med deg. Det bidrar bare til dårlig stemning.

Det gjør ingenting om barnet ikke klarer å holde følge med deg. Det bidrar bare til dårlig stemning. Husk å ikke motivere eller trøste barnet.

Følger du disse presise og uhyre effektive rådene vil barna trolig aldri bli med deg på skitur igjen.

Hvis du derimot liker å være på tur med barn bør du kanskje styre unna absolutt alle disse tipsene.

7 thoughts on “10 tips for en mislykket skitur

  1. Hehe. Morsomt 🙂 Skiturene da jeg var liten bød alltid på mye sjokolade og marshmallows, godt smurte ski og laaaange pauser med lek og moro. Overbevist om at dette har gjort at jeg elsker å gå på ski som voksen.

    Like

  2. En perfekt oppskrift. Desverre er det faktisk folk som følger disse tipsene helt for egen maskin og gjør turer generelt utrivelig for alle, også de som møter dem på tur.
    Heldigvis har mine barndomsopplevelser vært veldig motsatt . Og er noe jeg prøver å ta med meg videe, nok drikke og noe å spise på er gull verdt. Og se på rare ting, utforske og nyte og ikke minst å le sammen ute i naturen er en veldig fin opplevelse.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s