UTEDAG ENDTE PÅ UTEDO

Jeg hadde sjekket på yr.no at det skulle bli fint vær og dro hele familien ut en tidlig en lørdags morgen, til min samboers store irritasjon. Hun skjønner ikke hvorfor jeg ikke kan ta det litt mer med ro. Hvorfor jeg ikke bare kan nyte kaffekoppen en rolig lørdags morgen. – Hvorfor må du hele tiden finne på noe? spør hun ofte.

Jeg vet ikke hvorfor det er slik. Jeg er utålmodig når det er fine dager. Jeg må ut.

Men denne dagen var jeg kanskje litt for kjapp på avtrekkeren, for det fine været hadde ikke kommet ennå. Det var kun i teorien det var fint vær. Ute var det grått og enda mørkere skyer truet i horisonten. Og der satt vi, hele familien på fem, i en åpen skjægårdsjeep på vei til Kalneset for å fange strandkrabber og ha en fin, solrik utedag.

Hadde vi tatt med oss regnklær? Selvsagt ikke. Vi hadde med oss shorts, badehåndkle og solkrem. Begynte det å regne da vi ankom Kalneset? Selvsagt! Eller: ikke bare en vanlig regnskur. Høljregn! Pissregn! Styrtregn! Himmelens sluser stod vidåpne!

Fruen min kastet et illsint blikk mot meg.

Jeg såg ned i bakken.

Først søkte vi ly under et svært tre, men etter hvert som regnet tiltok måtte vi finne annet ly. Det fantes ingen steder å gjemme seg for regnet…

Vel, untatt utedoen da….

Her er vel ikke stemningen helt på topp, og samboeren min mente jeg var ekkel som satt på utedoen med bukse på. Men hva ellers skulle jeg gjøre da??

Så der endte vi opp. På utedoen! Hele gjengen. Kliss våte. Drømmen om bading og grillmat lå knust på tregulvet blandet med skitt og søle. Jeg gav guttene en kjeks og litt sjokolade. Prøvde å gjøre det litt koselig, men tro meg, det var ikke akkurat lett…

På utedoen på Kalneset er det plass til én voksen, tre barn og en halv samboer.

På utedoen på Kalneset er det plass til én voksen, tre barn og en halv samboer.

IMG_0160

Jeg syns guttene tok uværet på strak arm egentlig. Riktignok etter jeg hadde gitt dem litt sjokolade.

Da regnet lettet litt benyttet vi muligheten til å flykte til Halhjem kai for å komme oss hjem. Vi hadde tidligere avtalt å tilbringe dagen på Kalneset med en annen familie, men de hadde klokelig snudd. Jeg ringte dem og fikk ordnet at barna og fruen kunne få skyss hjem sammen med dem hjem, mens jeg kjørte båten tilbake.

Men akkurat idet jeg ser bilen forsvinne opp bakken med alle inni, snur jeg meg og ser vestover. Jeg stopper båten. Og hva ser jeg? Blå himmel! Sol! Yes, det er fint vær på vei!

Jeg ringer kameraten min med en gang.

– Dere må snu! Det er fint vær på vei. Det kommer inn fra vest. Dette kan faktisk bli en fin dag likevel! roper jeg i telefonen.

Tror du han snudde? Ja, han gjorde det. Og ble det en fin utedag til slutt?

Absolutt!

Etter regnskuren lettet været og solen kom frem. Det gjelder å holde ut.

2 thoughts on “UTEDAG ENDTE PÅ UTEDO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s