Dra på insektjakt

Har du tatt barna med på insektjakt før? Det er veldig moro!

Du trenger ikke mye utstyr. Et forstørrelsesglass og et syltetøyglass er alt som trengs. Gå inn i skogen til et sted hvor du tror det fins mange insekter, og så begynner du å lete. Løft på steiner, se under gamle planker og let under blader. Det er mange ulike småkryp som skjuler seg der.

Turboklubben i Os på insektjakt.

Du kjenner godt taggene på beina når billen kryper i hånden. Det kiler!

Biller elsker å være i gamle, døde trær. Å holde en stor bille er virkelig morsomt, for den kiler når den går på hånden. Beina til billen er laget for å kunne klatre rett opp en trestamme, den har noen små tagger på beina som gjør at den har godt feste. Billene biter heller ikke, så du kan trygt holde den. Men vær forsiktig og snill med den. Legg den rolig tilbake der du fant den, så blir den veldig glad!

Turboklubben i Os på insektjakt.

Hva er dette for noe spennende da? En larve? 

Å gå på insektjakt med venner er ekstra morsomt, for da kan dere konkurrere om å finne størst insekt. Eller hvem klarer å finne den rareste edderkoppen, eller den lengste skolopenderen? Skogen er full av underlige, små skapninger, og de er ikke farlige.

Turboklubben i Os på insektjakt.

Det er ekstra kjekt for barna å gå på insektjakt når voksne er med.

Hvis dere tar med dere et A4-ark og en penn, kan dere også arrangere et insektkappløp. Tegn opp løpebaner  med «start» og «mål». Plukk ut hvert sitt insekt og la dem kappes om å komme først frem. Ikke tro at den kjappe edderkoppen nødvendigvis vinner. Kanskje den springer feil vei?

 Lykke til på insektjakten – det blir moro!

Turboklubben i Os på insektjakt.

Denne skolopenderen er det ikke alle som tør å holde i, men den er ikke farlig.

 

Denne teksten stod på trykk i Turboposten tidligere i år.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s