En 1. klasses vintertur

 

Parkeringsplassen i Ervikane i Os fylles med liggeunderlag, stormkjøkken, telt, ivrige barn og spente voksne. Vi skal på telttur og gleder oss stort! Målet er at både foreldrene og barna i klasse 1a og 1b på Lysekloster skule skal bli bedre kjent i lag og kose seg sammen på vintertelttur. Vi er 45 med på turen og totalt 10 telt blir satt opp. Barna fyker rundt. De trenger ikke å aktiviseres når de er utendørs. En skråning blir en klatrevegg, en pinne blir et sverd og haugen med greiner blir snart forvandlet til en hytte.

df1a5493

Trekk et 20 meter langt tau mellom trærne og la barna følge tauet uten å kunne se. Veldig moro!

Det er fantastisk å se hvordan barna leker ute. Det er minimalt med krangling. Barna er mer opptatt av å utforske alt rundt dem, for naturen har utfordringer for alle. Der femåringen klatrer opp den ene siden av en skrent, velger åtteåringen en annen, brattere rute. Naturen er således en fin arena for mestring, bygge selvtillit og selvfølelse.

df1a5549

Full fart og lek i leirområdet.

Rundt leirbålet ser jeg barna dele godteri med hverandre. Det er flott å se hvordan gode vennskapsbånd bygges.

df1a5516

God stemning rundt bålet.

Gradestokken kryper ned til minus 5 og små kropper kryper dypt ned i soveposen. Det er barna som har sovet best når morgenen kommer. Etter bålkaffe og frokost pakker vi sammen og tar beina fatt mot hverdagen igjen. I bilen på vei hjem er det helt stille, men så hører jeg en liten stemme som spør fra baksetet:

– Du, pappa?

– Ja?

– Sant det ikke er lenge til vi kan gjøre dette igjen?

df1a5510df1a5506df1a5552df1a5544df1a5531

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s