Mislykket strandtur

Yr.no meldte pent vær. Storm meldte dårlig vær. Jeg stolte på Yr.no. Det burde jeg aldri gjort.

Jeg ser for meg badetur på stranden og god stemning. Ved frokostbordet klarer jeg å overtale resten av familien til å dra ut med båten.

– Dette blir en kjempebra dag! sier jeg med et stort smil. – Se! Skydekket er ikke jo så veldig tungt egentlig. Det letter nok. Vi drar ut med båten, finner oss en strand og nyter dagen der!

Rimelig laber stemning i resten av familien, men de lar seg overtale.

Bøtter, krabbefangstutstyr, oppblåsbar padlebrett, tarp, redningsvester, mat, førstehjelpsutstyr, badebleier. Jeg pakker ned alt jeg  tror vi kommer til å få bruk for og stuer det i båten. Men vi har ikke vært utpå i mer enn ti minutter, så truer mørke skyer i horisonten. Storm hadde rett! Uvær på vei. To minutter senere høljer det ned! Det oppstår kaos i båten når alle finner frem regntøyet sitt og prøver å få det på. Dessuten er klokken 12 og alle er ganske sulten.

IMG_4775

Dette er eneste bilde jeg har fra turen, for mobilen var så våt at jeg ikke fikk tatt flere.

– Dette var ingen god idé, pappa, sier eldstemann. – Vi snur!

Hvorfor ender jeg så ofte opp i slike situasjoner?? Jeg husker med gru den gang vi dro på «sommertur» til Kalneset. Akkurat det samme da. Jeg overtalte familien med på strandtur – og regnet høljet ned! Da måtte vi søke tilflukt på et utedo! Du kan lese historien her.

Lærer jeg aldri??!

Vel, denne gang endte det med at vi fisket litt makrell, og så dro vi hjem. Det ble ingen strand. Ingen bading. Kun søkk våte klær og masse utstyr å pakke ut og legge på plass igjen.

Neste dag var det akkurat samme værmeldinger å se. Yr.no meldte pent vær. Storm meldte dårlig vær.

– Glem det! sa jeg ved frokostbordet. – Dere husker i går, ikke sant? Da kom regnet og vi snudde. Vi gjør ikke samme feilen en gang til!

Hele den dagen skinte solen!

Typisk!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s