Sune (7) vs. blekksprut

– Jeg har fisk! roper Sune. Fiskestangen bøyer seg som en banan over vannskorpen!

– Jeg tror det er en makrell!

Vi er på fisketur i Bømlo sin fantastiske skjærgård som består av rundt 1000 øyer. Hittil har vi kun fått makrell, og jeg regner nå med det kommer enda en.

Der tar jeg feil.

Jeg bøyer med over båtripen. Hva er det jeg ser?? En tiarmet blekksprut! Den kommer rett mot oss! Blekkspruten har bitt på Sunes 25 grams sluk, blank med blå rygg.

– Det er en blekkspruuuut! roper jeg av full hals. Lyder (4) hyler til og gjemmer seg bak ryggen min. Og smart var det, for denne blekkspruten gir seg ikke uten kamp! Idet den kommer til vannoverflaten spruter den ut en solid dose blekklignende væske rett mot Bo og meg. Vi gjemmer oss bak båtripen. Så kommer det en dose til! Den svarte væsken renner nedover skipssiden.

– Få den opp på dekk! roper jeg.

Sune drar til og blekkspruten flyr gjennom luften, snisser hodene våre og lander på dørken. Der åler den ser rundt omkring. Jeg aner ikke helt hva jeg skal gjøre. Jeg har jo aldri fått blekksprut før?

FullSizeRender

Det gikk greit å få sluken av, men litt nervøs var jeg.

De ti armene har noen kraftige sugekopper som fester seg på alt de kommer borti. Blekkspruten vifter med kappen og de ti armene danser frem og tilbake på gulvet. Jeg finner en kniv og dreper den ved å kjøre den rett gjennom hodet.

IMG_4847

Det svarte er blekkvæsken den har sprøytet ut.

Idet jeg har avlivet blekkspruten syns jeg det er litt trist, for det er en usedvanlig vakker skapning dette. Akkurat som en skjønn dronning som lever på havets bunn. Det slår meg hvor elegant blekkspruten er. Og sårbar. Det er litt synd å drepe den.

IMG_4870

På vei tilbake. Sune ser på fangsten sin.

Det er stor ståhei på dekk. Alle barna vil se på blekkspruten, noen tør å ta på den også. Jeg ser på Sune. Han er virkelig stolt. Pokker, så irriterende! Her drar altså en liten pjokk av en 7-åring en diger blekksprut, men jeg, pappaen hans som har fisket i nærmere 40 år aldri har fått en. Haha, urettferdig! Blæh!

IMG_4881

Sune er uredd og tør å holde blekkspruten.

IMG_4892

Nest dag tok vi en titt på den igjen, og da var fargen blitt mer rødlig.

Hva skal vi gjøre med blekkspruten? Siden vi skal dra hjem neste dag bruker jeg ikke mye tid på å forberede en blekksprut-middag, så valget blir at vi skal bruke den til agn på sniksnøre.

Det blir spennende å se om det blir god fangst.

IMG_4899

Tiarmet blekksprut, på litt over halvmeteren.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s