Slik lager du snø-softis

Har du noen gang laget softis når du er ute på tur?  Det er superenkelt! Alt du trenger, er fløte, melk, sukker, salt, en dæsj vaniljesukker – og snø eller isbiter.

Turboklubben i Lysefjorden er en del av Barnas Turlag i Os. Annenhver uke er vi ute på tur og har mange gøye aktiviteter sammen i nærmiljøet. Målet er å lære barn enkelt og naturvennlig friluftsliv. Nå har vi nettopp laget softis i skogen. Har du lyst å prøve du også?

DSC00349

Slik gjør du det

Ha fløte, melk, sukker og vaniljesukker i en dobbel 4 liters frysepose. Knyt igjen, og pass på at det er litt luft igjen i posen, slik at blandingen kan bevege seg under ristingen. Fyll en 6 liters frysepose halvfull med snø, is eller isbiter. Hell i saltet. Legg posen med fløteblandingen opp i posen med snø, hold godt rundt toppen av posen og rist til softisen er ferdig (ca. 10 minutter). Bruk hansker, dette blir kaldt. Husk at det vil være mye salt utenpå posen med soft-is, så det er lurt å fjerne den ytterste posen, eller skylle/tørke av, før isen klemmes ut av posen.

Ingredienser:

3 dl fløte

3 dl melk

1 dl sukker

1 ts vaniljesukker

Av utstyr trenger du:

2 x 4 liter fryseposer

1 x 6 liter frysepose

1,5 dl salt (grovt eller fint)

Snø (6 fulle voksenhender med snø) eller isbiter (ca 50 stk)

Topping

Noe av det beste med softis er jo toppingen, og den kan du bestemme helt selv. Hva med Non Stop eller kakapulver? Eller kanskje du liker jordbærstrø bedre? Husk iallfall å pakke med din favorittopping. Det vil sette prikken over i-en. Nam!

DSC00353

Ingenting smaker så godt som utelaget softis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s