17 tips til en mislykket fisketur

Har du lyst på en skikkelig mislykket fisketur? Ingen fangst, barna hyler og stemningen på bunn? En fisketur som ender i totalt kaos og ingen blir med deg igjen?

Da er disse elendige fisketipsene noe for deg!

1. Uorden. Ikke har orden på fiskeutstyret. Dropp å løse floker, finne frem angler, teste haspelsnellen, eller å se til at alt fungerer før du drar ut for å fiske. Da får du garantert en langtekkelig og kjedelig start på fisketuren.

2. Dropp yr.no. For all del Ikke sjekk værmeldingen før du drar utpå sjøen. Kraftig vind, store bølger, striregn og en liten, åpen båt er det perfekte utgangspunkt for en skikkelig mislykket fisketur.

3. Bråstopp med båten! Dette er særlig effektivt i stor fart og med små barn som sitter fremme i baugen. De kan da ramle rett uti det kalde vannet. En bedre start på en mislykket fisketur kan du knapt få.

4. Ikke ta med håv eller klepp. Hvis dere får en rusk på kroken er det best om du ikke har håv eller klepp parat. Å dra en diger 8-kilos torsk over båtripen er tilnærmet umulig å gjøre uten å miste ruggen. Snakk om dårlig stemning når dere må vinke farvel til den nydelige torskemiddagen.

IMG_9509

Til og meg da dette bildet ble tatt klarte jeg å lage en skikkelig stor floke som var vanskelig å løse opp. Søren også!

5. Sild i tønne. Sitt tett sammen når dere fisker, slik at dere dunker borti hverandre. Håpet da er at snørene deres vikler seg inn i hverandre, folk tror de har fått fisk, men så er det bare snøret ditt. For en nedtur! Gull!

6. Ha dårlig tid. Når du løser floker og fester sluker, så prøv å gjøre det så fort som mulig! Da klarer du fint å pådra deg, og kanskje andre, noen gode og dype kuttskader. Stemningen blir garantert dårlig!

7. Vær negativ. Kommer andre med positive kommentarer og syns fisketuren er moro, så er det et dårlig tegn på at de faktisk liker seg. Sørg da for å komme med negative kommentarer og bemerkninger. Langer du i tillegg ut om deres personlige skavanker og pinlige blemmer fra fortiden, så blir stemningen garantert elendig. Godt for deg!

8. Knuter. Ikke lær deg fiskeknuter! Enkel slukknute, krokstikk, palomar-knuten eller vanlig opphengerløkke må du for all del ikke kunne. For en herlig situasjon hvis knuten røk akkurat idet rusken var på vei over ripen!?

9. Kjør slalåm. Kanskje blir folk sjøsyke, kanskje får du gøtt i propellen. Det er vrient å få løst opp i og vil helt sikkert medføre mye frustrasjon. Hvis du dorger, så sørg i sirkel.

10. Glem mat og drikke. Det tar nok ikke lang tid før reisefølget ditt spør etter en matbit og noe å drikke. Perfekt om mat og drikke er glemt igjen hjemme. Resultat: sutring og dårlig stemning.

11. Vær sjefen. Bruk mange maritime uttrykk, men ikke fortell hva de betyr, bare vis at du er irritert for at de ikke kan språket! Som ekte kaptein er det ditt ansvar å delegere arbeidsoppgaver. La ferskingen få ansvaret med å løse flokene. Ikke hjelp. Skryt av deg selv og si gjerne at den floken kunne du enkelt løst mye raskere.

12. Bensin. Ha for lite bensin på tanken. Dere går tom midt utpå fjorden. Da blir nok mange redde. Perfekt om naboen kommer og tauer dere hjem etter flere timers venting. Flaut.

IMG_9499

Nei, nei, nei. For et rot!

13. Ikke sjekk sjøkartet. Gulesider.no har et godt sjøkart som viser nøyaktig hvor du er og hvor dypt det er i sjøen. Dette er god informasjon som lett øker fangstmulighetene, så ikke bruk denne appen eller andre sjøkart.

14. Ha alltid en bedre historie parat. Utpå sjøen fortelles gamle fiskehistorier. Den ene bedre enn den andre. Husk da at du alltid må toppe historiene. Har de fått en fisk på 6 kilo, ja, da har du fått en på 10 kilo! Fikk de en fin brosme, så fikk du to! Lyg om du må.

15. Kuttskader. La kniven ligge løst på dekk. Ta for all del ikke kniven inn i sliren etter bruk. Det samme gjelder anglene. Bare strø de rundt omkring på dekk. Til slutt vil noen kutte seg, eller få en sluk i foten.

16. For lite klær. Det er kaldt utpå. Viktig å passe på at alle fryser. Forfrosne fingre er vonde å fiske med. Kalde barn sutrer. Dårlig stemning. Mål oppnådd.

17. Ferskvann. Ikke skyll utstyret etter ferdig bruk. Da ruster det og sjansen for å få fisk neste gang er enda mindre. Herlig!

Hvis du passer på å følge alle disse tipsene er du garantert å få en skikkelig mislykket fisketur. De du har med deg vil trolig aldri bli med deg noen gang igjen.

Hvis du derimot ønsker å ha en kjekk og trivelig fisketur – hvor dere kanskje også får fisk – så er det vel kanskje best å snu litt på sakene.

Skitt fiske!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s