Å holde rundt et tre

I går jogget jeg. Så stoppet jeg plutselig opp. Jeg gikk bort til et stort eiketre og holdt armene mine hardt rundt det. Jeg kjente den rue barken i håndflatene mine. Jeg kjente lukten av treet. Jeg hørte suset i trekronen. Det var godt å stå der midt i skogen og holde rundt dette digre eiketreet.
Kanskje noen såg meg og lurte på hva en 42 år gammel mann med gule terrengsko, pulsklokke og oransje løperyggsekk står midt i en skog og holder rundt et tre for. Hva så? Jeg holdt rundt et tre. Jeg holdt rundt noe urgammelt. Jeg holdt rundt noe stødig.
Det føltes ganske godt i disse uvirkelige koronatider.
Slik stod jeg et minutt, kanskje lenger.
Så sa jeg: – Bare stå der støtt videre du.
Så jogget jeg videre.
Jeg tror jeg kommer til å gjøre det igjen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s