Spekkhoggere i Lysefjorden!

Gjett om vi fikk oss en overraskelse da vi skulle på fisketur i dag. I det jeg løsnet fortøyningen på båten ser jeg en stor ryggfinne stikkende opp fra sjøen hundre meter bortenfor oss.

– Spekkhogger!! roper jeg til guttene. Lyder (7) trodde første jeg spøkte, men så oppdaget han de også. De var tre sykker, en stor og to litt mindre.

Vi følger etter de med båten, men holder god avstand, slik at vi ikke stresser de unødig. Det var fantastisk å få følge den lille familien utover Lysesundet.

Her kan du se video fra opplevelsen.

Det er sjeldent vi har spekkhoggere her i Lysefjorden, men det er blitt observert før. Vanligvis lever spekkhoggerne i Antarktisk, og man regner med at det finnes ca 3000 individer i Norskehavet og Barentshavet. Hannene kan bli opptil ni meter lange og veie 5,5 tonn, mens hunnene blir opptil 7,7 meter lange og opptil 3,8 tonn tunge.

Minstemann ble litt kald på slutten og det var en del bølger på fjorden, så etter en halvtime tok vi farvel og kjørte hjemover igjen.

– Jeg trodde ikke spekkhoggere fantes i Norge, men det gjorde de! Det var helt fantastisk, oppsummerte Lyder på vei tilbake.

Veldig gøy med sånne sjeldne overraskelser!

img_5513

 

 

 

 

One thought on “Spekkhoggere i Lysefjorden!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s