Turtips: Stokkavika på Strøno

Det er gøy å utforske nye steder i nærmiljøet, og i dag dro vi til et sted vi aldri har vært før: Stokkavika på Strøno. Når jeg leter etter nye steder å utforske langs kysten bruker jeg ofte hjemmesiden til Bergen og Omland Friluftsråd (BOF). Der er det et flott oversiktskart hvor du kan se og lese om alle friluftsanleggene til BOF. Det er utrolig mange flotte perler rundt omkring.

Stokkavika består av en stor gressplen og steinstrand. Det er en slags steinbrygge på venstre side hvor det er fortøyningsmulighet. Gressplenen er for skrå til å kunne ligge der med telt, så skal du overnatte blir det vel helst i hengekøye.

img_5616

Passer Strøno barneskule, kjør inn på Skipavika og der kun du parkere. Gå noen hundre meter ned til sjøen på traktorvei, så er du i Stokkavika.

I motsetning til Ervikane som ikke ligger langt unna, så fremstår Stokkavika som mindre besøkt og et ypperlig sted å være, med fin kveldssol. Nordavinden kan riktignok stå inn her, så sjekk værmeldingen.

Vi koste oss masse der i dag, og det er veldig kjekt å oppdage nye, flotte friluftsområder som dette. Vi slo opp både tarp og hengekøye, fyrte bål og fant krabber. Det er også en liten bekk der å leke i for de minste. En fin dag ute!

Stokkavika anbefales!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s