Sann røverhistorie: Fanget 10 kilos sei med hendene!

Vi bor ved sjøen og når vi drar ut med båten, gjerne for å besøke et friluftsområde i skjærgården, så setter vi ofte snikline i samme slengen. Den står og fisker i vannet i 3–4 timer, og så trekker vi sniken på vei hjem. Denne gangen fikk vi en fangst helt utenom det vanlige!

Vi kjører rolig mot sniken som dupper i vannet, og jeg ser den ligger tungt i vannskorpen. Det er et godt tegn når du ser små bølger ut fra sniken, det vitner om vekt. Vi henter opp sniken og jeg trekker rolig inn.

– Fisk!! roper jeg i det jeg kjenner på linen. Den er tung og jeg kjenner dype napp. Vi har satt sniken på rundt 90 meters dybde og agnet med makrell.

– Få kjenne! roper Bo og stormer til. – Ja, helt klart! Stor fisk! sier han og overtar. Han liker veldig godt å dra opp, og starter ivrig med å trekke fisken inn, mens jeg surrer linen rundt isoporplaten.

– Denne fangsten trenger vi klepp på, sier jeg til Bo. Jeg leter så etter kleppen, men finner den ikke! Pokker, den ligger trolig hjemme i garasjen. Hvordan kunne jeg være så dum å glemme den da? Bo drar videre inn.

– Jeg kjenner det napper godt, sier han. Pulsen min stiger. Det er slik hver gang. Det å fiske gir en sitrende spenning! Hvor stor er den? Hvilke type er det? Og kanskje aller viktigst: Får vi den opp i båten uten å miste den?? Denne gangen skulle det vise seg å ikke være så lett…

– Vi ser plutselig to store fisker nede i dypet. De skinner som sølv! Etterhvert som Bo trekker inn, ser vi at det er to store sei! Vanligvis får vi lange i disse farvann, så dette er en kjekk avveksling. Men uten kleppen har vi et problem, hvordan får vi de opp i båten? Den første seien klarer jeg å få fatt i under gjellene og drar den overbord!

– Jaaa! hyler guttene! Stemningen er i taket. Seien veier 6,5 kilo. Rekord for oss.

(Saken fortsetter under bildet)

img_2719– Men se! Den andre fisken er større, sier Bo. Han peker på den rett der den ligger rett under vannskorpen. Det er da jeg skal gjøre en gedigen feil. Jag satser på at kroken sitter godt nok og velger å drar fisken opp hengende etter kroken. Men akkurat da den er på vei over båtripen skjer det som ikke skal skje. Gøttet ryker!! Og fisken faller ned i sjøen med et plask og er fri!

– Neeeii! skriker jeg! Og ser bare halen av fisken der den prøver å rømme ned mot dypet. Men så tenker jeg at den pokker meg ikke skal få slippe unna!

– Du skal ingen steder! roper jeg ned mot fisken som fortumlet er på vei ned mot dypet.

Jeg kaster meg så lang jeg er over båtripen og klarer såvidt å få tak i halen på den digre seien som prøver å flykte unna. Jeg har hele armen under vann, og klarer såvidt å få tak i halen på seien.

– Hold meg fast! roper jeg til guttene. Jeg lener meg så langt over båtripen at jeg holder på å falle uti det iskalde vannet. Bo og Sune kommer til unnsetning med én gang og griper tak rundt meg. Bo holder rundt magen og Sune rundt beina så hardt de klarer.

– Hold godt tak i meg! roper jeg igjen til de og stoler på at de klarer å holde meg fast. Så klarer jeg å få et fastere grep med fingrene rundt halefinnen. Jeg bakser med fisken og prøver å få den oppi båten, men det er ikke lett. Seien prøver å vri seg unna, men til slutt klarer jeg å få et grep under gjellene med andre armen (her stoler jeg 100% på at Bo og Sune klarer å holde meg fast) og så drar jeg den opp i båten av all makt!

Vi klarer å få seien oppi båten!!

Jaaahhhh!!!! roper guttene så det gjaller i fjellveggene mellom Bjørnafjorden. En sei på 10 kilo er fanget! Vår desidert største seifangst noen gang.

Vi er superstolte og glade og sløyer fisken mens 20–30 måker har festmåltid rundt oss. Vel hjemme fileterer jeg fisken i garasjen og den gir oss mange gode middager. Seibiff er noe av det beste vi vet!

– Det var en heftig tur, sier jeg til guttene.

– Ja, det var knallgøy! svarer de. – Når skal vi ut igjen??

Haha, vi er uhelbredelige fiskegale!

img_2701

På den andre sniken fikk vi en flott lange! Minstemann tror jeg begynte å bli litt trøtt og var klare for å dra hjem, mens vi andre var helt i hundre!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s