Turtips: Ytsta Raudlivatn

Ytsta Raudlivatn er et nydelig friluftsområde på Søfteland som både egner seg for korte dagsturer med barn, og er en flott plass for telting. Det er plass til 16 telt der. Jeg arrangerte tur inn der med Turboklubben da vi skulle lansere DNTs Verdens Største Lekeland  i 2016, og da var vi hele 62 små og store der fordelt på 16 telt. Det hører forresten med til historien at da alle vi ankom lå det to kjærestepar der i hvert sitt telt. Jeg har aldri sett noen pakke ned teltet så kjapt før, selv om jeg sa at de gjerne måtte bli der. Det fant seg vel et roligere sted et stykke unna med litt færre folk… 🙂

Hvordan komme til Ytste Raudlivatn: Ta av fra Osveien E39 ved fotballbanen på Søfteland og kjør inn til Hatlelio hvor du kan parkere. Derfra er det ca 2 kilometers gange til teltplassen. Du kan enten følge grusveien, eller du kan gå stien langs vannet. Når du har gått 1,6 kilometer skal du ta av grusveien til høyre og gå ned mot vannet på en steinete sti (ved vannet er det også en annen fin badeplass og gapahuk). Følg bortetter vannkanten og over broen, så er du fremme.

Her kan du se de to rutene inn markert i rødt. Jeg synes det er finest å gå stien langs vannet.

img_5773

Du kan også fortsette videre til Raudlistova og gå en fin rundløype på 9 kilometer om du ønsker det. Raudlistova kan du leie for overnatting, kontakt da Bjørnafjorden kommune.

Det er både ørret og røye i Inste og Ytste Raudlivatn. Et fiskekort koster 60 kroner, barn opp til 16 år fisker gratis. Her kan du kjøpe fiskekort.

Her er noen bilder fra plassen og turen inn dit. Anbefales!

3 thoughts on “Turtips: Ytsta Raudlivatn

  1. Herlig video! Nå fikk jeg lyst å ta med kanoen der. Skikkelig ekspedisjonsfølelse!

   Like

   1. Vi hadde nesten Lars Monsen-følelse på den turen der, i hvert fall Brødrene Dal. 🙂 Og så var vi heldige med vannstanden i elven.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s