Geniale turting for småbarnsfamilien 

20 tips som gjør turen enda mer innholdsrik!

Vi har vel aldri vært så mye på tur som nå i disse koronatider, men hva pakker du dagstursekken ved siden av det vanlige som mat, drikke, ekstra klær og gjerne førstehjelpsutstyr? Her er noen forslag til ting du kan ta med som gjør turen enda mer innholdsrik for både voksne og barn. Du trenger selvsagt ikke ta med alt, kanskje det holder med én av tingene, og heller bytte på hva du tar med?

Her er våre forslag:

 • Hengekøye. Tar ikke stor plass og er lett å slå opp. Veldig kjekt å ha med seg på tur og vil garantert være en suksess blant de minste. 
 • Tennstål og lo fra tørketrommel. Å fyre opp et bål er veldig koselig på selv den korteste tur, og det blir skikkelig camp-stemning. Hvorfor ikke la barna bygge bålet selv? De kan enkelt bygge et flott pagodebål og det gi ekstra mestring å tenne bålet med tennstålDet kan kjøpes i ulike sportsbutikker koster fra rundt 100-lappen og oppover. Vanskelig å få fyr med tennstål? Ekspert-tips: Ta med lo fra tørketrommelen i en liten plastpose. Da tar det fyr med en gang.
 • Badeball. En badeball hører faktisk ikke bare sommeren til, den kan være med året rundt. Masse lek og moro når du drar den frem. Vi har hatt badeball-kamp på Vendingstjørn sist vinter. Billig, lett, tar ingen plass og ikke minst knallgøy!
 • Ark og blyant. Har du noen gang stått i naturen i to minutter og bare lyttet? Det er fascinerende hvor mange ulike lyder som dukker opp. Ta med ark og blyant og still dere opp og lytt til skogens lyder. Noter ned på arket etterpå alt dere hørte. En fin måte å bruke sansene sine.
 • Taustump. Det er veldig greit å kunne ulike typer knuter, og ute på tur har mange gjerne tid til å øve litt på dem. Pålestikk, båtmannsknopp, flaggstikk. Ja, her er det bare å øve seg. Kan du forresten Tarbuck-knop? Den er genial når du skal stramme opp tau, f.eks til en tarp.
 • TarpEn tarp er egentlig det samme som en tynn presenning, men som er laget for friluftsliv. Den har ulike festepunktog man kan henge den opp mellom trær og søke ly eller overnatte under. Veldig greit å ha enten dere plutselig skulle bli overrasket av regnvær eller dere vil ha skygge for solen.
 • Brødpose. Den kan jo brukes til mangt og er uansett fin å ha med seg, men visste du at du med en brødpposekan imponere barna med dine magiske evner? Fyll brødposen med vann og stikk så en spiss gjenstand, f.eks en blyant, gjennom brødposen. Wow! Ikke noe vann renner ut. Fortsett med flere blyanter, hvor mange klarer du får posen revner?
 • Tom shampooflaskeKanskje jeg ikke burde gitt dette tipset? Shampooflasken bør du iallfall vente med til det er noenlunde badetemperatur, for her kommer det til å bli vannkrig i fjæra!
 • Forstørrelsesglass. Jeg har ofte med et forstørrelsesglass på tur med barna. Det bruker de til å kikke på at fra småkryp til steiner, planter og alt mulig spennende som finnes på bakken.Veldig gøy å prøve å tenne på bålet kun ved hjelp av forstørrelsesglass.
 • Munnspill. Du kan ikke spille munnspill, sier du? Ikke jeg heller, men det hindrer meg ikke å ta en trall i tide og utide. Barna digger det, men hva de voksne mener er jeg noe usikker på...
 • Mini-høyttaler. Det sies at stillheten er fin å “lytte til” ute i naturen. Joda, enig i det, men av og til er det kjekt å ha med en liten batteridrevet høyttaler også som du kan spille musikk fra via mobilen.
 • Pose og plukkehansker. Drar jeg på tur i skjærgården har jeg alltid med meg plastposer og plukkehansker. Det er fordi det stort sett alltid er noe boss langs strendene, og det føles fint å rydde det vekk. Sist vår ryddet vi en vik ved siden av Oksebåsen, men nå da jeg var der for noen uker siden var det gjennom vinteren kommet masse nyttsøppel
 • Kikkert. En liten kikkert er verdt å ha med i sekken og en fin måte å komme nærmere dyrelivet på.
 • Antibac. Mange av oss har i disse tider noen antibacflasker liggende her og der, og en slik liten flaske er fin å ha med seg på tur. En ting er at det er greit å ha den liggende i lommen og kunne dra kjapt frem når minsten har vært på do, men et annet poeng er at antibac også kan brukes som opptenning. Sprut litt antibac på neveren og det tar fyr på første fyrstikk. Velg forresten en flasketype med lokk klikker på plass, slik at den ikke åpner i lommen din.
 • Krok og fiskesene. Går du på tur i fjellet i sommer, så tar du gjerne med deg fiskestangen, men om det blir for mye å dra på, så ta iallfall noen små fiskekroker og fiskesene 0,20 mm. Det veier ingenting og tar ingen plass. Kan selvsagt også brukes til å fiske rødnebb og blåstål ved sjøkanten.

Riktig fornøyelig tur!

 

img_5624

Minstemann på fire prøver å få fyr på bålet med tennstål.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s