Turtips

Turtips: Kiellandbu i Bergsdalen

Turtips: Solrenningen i Stølsheimen

Turtips: Upsete–Kaldavasshytta (skitur)

 

Tips: Sjekk gjerne ut nettsiden til Bergen og Omland Friluftsråd. De har en god oversikt over alle friluftsområder og badeplasser i og rundt Bergen.

Anbefalte steder i bergensområdet:

Solnes friluftsområde (Askøy). Det er kort vei (og nedoverbakke) fra parkeringsplassen til denne skjulte lagunen. Veldig fin badevik, toalett, gressplen, fiskemuligheter. Stranden er ikke blant de største, men stedet er rett og slett vakkert. Stupebrett helt ytterst på øyen.

Baunehytten (Landåsfjellet). Ca 2 km å gå fra parkeringsplassen ved Ramsdalen. Følg enten grusveien (den slutter ved Nubbevannet), eller gå langs ryggen på Landåsfjellet og ha Bergen ved dine føtter hele veien. Fantastisk utsikt.

Tennebekktjørna (Nipedalen). Stor sandstrand med finkornet sand. Veldig populær. Stranden ligger kun noen meter fra parkeringsplassen. Ungdommer følger gjerne grusveien til høyre og går ut på neset for å hoppe og stupe. Ingenting er som å bade i ferskvann, eller?

Smøråsfjellet (Smørås). Smøråsfjellets venner gjør en fantastisk innsats for å tilrettelegge for barnefamilier. Her er stor gressplen ved vestsiden av Bjørnevatn, bålplass, gapahuk, rutjsebane og en taubane som barna kan slenge seg i. Og plutselig ser du et troll eller annet dyr langs stien. Store deler er tilrettelagt for barnevogn.

Raudlistova (Os). Dette er en eksotisk og fint beliggende hytte ved Gåssand. Man kan både komme dit på grusvei, eller sti. Start ved Hatlelio parkeringplass.

Tyssøy friluftsområde (Sund). Litt over en km å gå fra parkeringsplass. Veldig flott område med mange viker, båtfeste, svaberg og fine strender.

Storrinden (Kokstad). Lettgått tur, men likevel god valuta for innsatsen. Fin utsikt venter på toppen. Kan gå hele veien med barnevogn. Masse stier også, for den som vil utforske området rundt.

Søvikvågen (Lysefjorden). Kun den mest oppmerksomme får øye på den lille badestranden som ligger i Lysefjorden. Fin sandstrand og topp bademuligheter for barn. En liten halvtime å kjøre fra Bergen sentrum.

Langeskogen (Minde). God parkering ved Øvre Kråkenesveien. Grusvei. Stor gressplen bare noen hundre meter fra parkeringsplassen. Mulighet å gå opp på Løvstakken, eller besøke Langegården.

Gunnarsvikjo (Tysnes). Rett og slett en perle. Ligger lunt til, perfekt for småkrabbefangst, stupebrett. Ikke verdens største strand akkurat, men stort nok. Lettest tilgjengelig via sjøveien.

Lysøen friluftsområde (Lysefjorden). Her må man ha båt for å komme til. Fin sandstrand rett i nærheten av selveste Ole Bulls sommerparadis. Buena kai på andre siden av sundet med mat- og drikkeservering. Ja, de selger is der også.

Aboretet (Milde). Fine gangveier i en gigantisk botanisk hage. Store plantesamlinger, flott friluftsområde, som også inkluderer strandsone. Barnevognvennlig.

Myrdalsvannet. Fin rundtur på ca 4 km går rundt dette vannet. Det er også en stor gressplen i starten, men var litt myrete da jeg var der. En fin rusletur med barnevogn.

Mobergsvikjo (Os). Denne badestranden er rustet opp og er nå super for liten og stor. Stor strand, stupebrett, marina, gressplen, toalett og ikke minst Oseana kunst og kultursenter rett ved siden av.

Turnerhytten (Vidden). Du kan ta ulriksbanen opp, eller gå opp fra Montana. Fra Ulriken er det litt over 2 km å gå til Turnerhytten. Underveis får man ekte høyfjellsfølelse og barna føler de er på ekspedisjon!

Lysekloster (Os). Her ligger de gamle ruinene fra klosteret som ble bygget i 1146 av engelske munker. Perfekt for barn å utforske og under seg over. Rett bak ruinene er det skogsvei og uteområder barna kan leke, og de eldste kan gå på Lyshornet.

Fanafjellet (Fana). En fin tur er å gå forbi stølsområdet og opp på Rambergstoppen. Det er kun en knapp kilometer å gå. Nydelig utsikt mot vest. Lettgått. Kjør opp på Fanafjellet og parker der.

Hordnesskogen (Stend). Fint område for trilleturer. Er du allergisk mot joggere bør du derimot ikke gå her. Mange bruker området for trening. Det fins mange stier inne i skogen som er fine å utforske.

Fløyen (Fløyfjellet). Et utall av stier, grusveier og turmuligheter. En av inngangsportene til Vidden. Men kjenner du til trollskogen rett bak fløystasjonen? Fint og stort uteområde som er helt avskjermet fra alle turistene.

Kjevikjo (Tysnes). Noen få hundre meter fra parkeringsplass og vips, så står du på en stor slette med en strand foran deg. Tilrettelagt for bevegelseshemmede. Toalett og båtfeste.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s